Case Study - Gloucester Quays


Vision

• To create a stunning glazed gull-wing roof designa
• To provide light and ventilation to central area below

Strategy

• On-site management team and crew of installers appointed according to disciplines required
• Operating within EAG project  management framework, health & safety policies and schedules

Implementation

• Roof completed within nineteen days
• Zero breakage to bespoke glazing materials
• Contributed towards EAG receiving Safe Contractor Award from main contractor

 

Work on the regeneration project at Gloucester Quays reaches completion with the installation of a unique, glazed gull-wing facetted roof structure. The £300m regeneration project in the centre of Gloucester consists of numerous designer retail outlets, several waterfront restaurants, cafes and bars; two hotels, a food hall, homes and various workspaces where visitors and residents will experience a mix of scale, style and culture.

Central to the design is an impressive, 6 storey high, glazed covered courtyard, incorporating the stunning sculptured roof with architectural steel supports.

The spectacular detail of the roof is designed to provide high levels of light and a constant flow of ventilation to the main atrium below. This project also represents a major achievement for specialist installers from LMC Group. 


English Architectural Glazing (EAG) was appointed by main contractor Bovis to design and install the complex steel supporting structure and to provide all glazing in addition to project managing all specialist. EAG also ensured strict health & safety measures and reporting procedures were in place.

LMC’s John Slaughter and Simon Hazel led a team of skilled installers to carry out work for EAG on the mall’s atrium glazing and exterior curtain-walling; works required collaboration with other sub-contractors including Adey Steel, Zephyr and Air Vent Systems within EAG’s project management framework. 

Add This
© 2012 Glass Aftercare